2012. október 3., szerda

Házi tortilla lapok

Sziasztok!

Gondoltam, milyen jó lenne, ha a mexikói konyhát is kipróbálnánk, ha már van nekünk három mexikói származású hódítónk. :) Szóval mostantól rendszeresen fogok posztolni mexikói recepteket.

Kezdjük az alapokkal!

Hozzávalók 4 főre

8 - 10 darabhoz:
  • 450 g búzaliszt
  • 85 g margarin
  • 1 csapott ek só
  • 200 ml forró víz

Elkészítés
  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Én dagasztógépet használok, így annak a táljába tettem.
  2. Elkezdjük kidolgozni a tésztát, a forró vizet 3-4 részletben hozzáadjuk, egy lágyabb, jól gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk.
  3. Ha nem sütjük meg egyből, akkor nedves papírtörlővel vagy konyharuhával takarjuk le.
  4. 8 részre osztjuk a tésztát, kigombócozzuk, majd lisztezett felületen, lisztezett nyújtófával kör alakúra nyújtjuk.
  5. Egy tapadásmentes teflon vagy kerámia serpenyőt felhevítünk, beleteszünk egy tortillát, a közepestől egy kicsit nagyobb lángon, mindkét felét kb. 30 másodpercig sütjük. Akkor jó, ha apró kis barna foltok lesznek a tésztán, úgy mint a képen.



Itt még több infót megtaláltok a receptről, és véleményeket is találtok róla. Ezenkívül akár ki is nyomtathatjátok. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése